Valikko Sulje

Euroopan solidaarisuusjoukot

Porin kaupungin nuorisopalveluissa aloitettiin syksyllä 2019 kuudes Eurooppalainen vapaaehtoisprojekti. Tämä on ensimmäinen Euroopan solidaarisuusjoukot ohjelmaan kuuluva projekti, mutta toiminta jatkuu hyvin samanlaisena kuin aiemminkin. Alvaro Espanjasta ja Mazlum Turkista työskentelevät nuorisotyöntekijöiden mukana tiloilla, somessa ja tapahtumissa vuoden ajan. He kertovat mielellään millaista on olla  vapaaehtostyöntekijänä solidaarisuusjoukoissa ja miten sellaiseksi pääsee!

Mitkä ihmeen Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukot on osa EU:n rahoittamaa toimintaa, jolla mm. tuetaan nuorten oppimista ja kansainvälisiä kokemuksia. Suomessa toimintaa koordinoi Opetushallitus. Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelman kautta 18–30 -vuotiaat nuoret voivat päästä vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan ja vähän kauemmaksikin. Vapaaehtoisjakson kesto on yleensä 2 – 12 kuukauteen ja työtehtävät vaihtelevat toimistohommista puiden istutukseen. Keskeinen idea on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

Euroopan solidaarisuusjoukot pähkinän kuoressa on oppimisohjelma, jossa opitaan paljon työelämässä tarvittavia taitoja, mutta ennen kaikkea opitaan Eurooppalaisuudesta, muista ihmisistä, elämästä ja itsestä.

“Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan.” -oph.fi

Tutustu tarkemmin vanhaan EVS-ohjelmaan, uuteen vapaaehtoisohjelmaan; Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ja muihin nuorten kansainvälisyyttä tukeviin ohjelmiin, kuten Youth in Action -hankkeisiin. 

Miten minä pääsen mukaan?

Vapaaehtoiseksi päästäkseen et tarvitse  mitään erityistaitoja tai osaamista. Innostus vapaaehtoistyöhön riittää. Jos olet täyttänyt 18 -vuotta ja olet vielä alle 30 -vuotias nuori aikuinen, voit hakea vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan.

Työpaikka ja -tehtävä valitaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan. Matkat, majoitus, ruoka ja muu tarvittava tuki on EU:n rahoittamaa, joten rahakaan ei todellakaan ole este tälle seikkailulle!

Jos sinua kiinnostaa lähteä vapaaehtoistöihin Eurooppaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää. Tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Lisätietoa:
Riikka Kataja
p. 044 701 4489 /WhatsApp
riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja


Tallenna

Jaa tää somes: