Menu Close

Euroopan solidaarisuusjoukot

Kuvassa on kolme nuorta miestä vierekkäin ja he hymyilevät.

Porin kaupungin nuorisopalveluissa alkaa syystalvella 2021 kahdeksas kansainvälinen vapaaehtoisprojekti. Tämä on kolmas Euroopan solidaarisuusjoukot – EU ohjelmaan kuuluva projekti. Jatkamme siis tuttuja kuvioita uusien vapaaehtoisten voimin. Tulevan projektin vapaaehtoiset ovat Tunisiasta ja Venäjältä, odotamme heitä Poriin jo innolla ja niin hekin tänne saapumista!

Toiminta jatkuu hyvin samanlaisena kuin aiemminkin. Myös seuraavat vapaaehtoiset työskentelevät nuorisotyöntekijöiden mukana tiloilla, somessa ja tapahtumissa vuoden ajan. Erityisesti nyt keskitytään yhdenvertaisuuteen ja kaikkien nuorten huomioimiseen mahdollisimman hyvin nuorisopalveluiden toiminnassa. Myös ympäristöasiat ja ekologisesti kestävät ratkaisut ovat olennainen osa tätä uutta kansainvälistä projektia. Lisäksi uudet vapaaehtoiset tietysti kertovat mielellään omasta kulttuuristaan, siitä millaista on olla  vapaaehtostyöntekijänä solidaarisuusjoukoissa ja miten sellaiseksi pääsee!

Mitkä ihmeen Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukot on osa EU:n rahoittamaa toimintaa, jolla mm. tuetaan nuorten oppimista ja kansainvälisiä kokemuksia. Suomessa toimintaa koordinoi Opetushallitus. Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelman kautta 18–30 -vuotiaat nuoret voivat päästä vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan ja vähän kauemmaksikin. Vapaaehtoisjakson kesto on yleensä 2 – 12 kuukauteen ja työtehtävät vaihtelevat toimistohommista puiden istutukseen. Keskeinen idea on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

Euroopan solidaarisuusjoukot pähkinän kuoressa on oppimisohjelma, jossa opitaan paljon työelämässä tarvittavia taitoja, mutta ennen kaikkea opitaan Eurooppalaisuudesta, muista ihmisistä, elämästä ja itsestä.

”Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan.” – oph.fi

Miten minä pääsen mukaan?

Vapaaehtoiseksi päästäkseen et tarvitse mitään erityistaitoja tai osaamista. Innostus vapaaehtoistyöhön riittää. Jos olet täyttänyt 18 -vuotta ja olet vielä alle 30 -vuotias nuori aikuinen, voit hakea vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan.

Työpaikka ja -tehtävä valitaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan. Matkat, majoitus, ruoka ja muu tarvittava tuki on EU:n rahoittamaa, joten rahakaan ei todellakaan ole este tälle seikkailulle!

Jos sinua kiinnostaa lähteä vapaaehtoistöihin Eurooppaan tai kauemaksikin, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää. Tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Lisätietoa:

😊 Riikka Kataja
Nuorisotyöntekijä
📱 044 701 4489 (myös WhatsApp)
💻 riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja


Tallenna

Jaa tää somessa: