Valikko Sulje

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu

Porin kaupungin nuorisopalveluissa aloitettiin syksyllä 2018 viides Eurooppalainen vapaaehtoisprojekti. Camille Ranskasta ja Laura Saksasta työskentelevät nuorisotyöntekijöiden mukana tiloilla, somessa ja tapahtumissa vuoden ajan. He kertovat mielellään millaista on olla  Eurooppalainen vapaaehtoinen ja miten sellaiseksi pääsee!

Mikä Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu?

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on osa EU:n rahoittamaa toimintaa. Suomessa toimintaa koordinoi Opetushallitus. Vapaaehtoisohjelman kautta 18–30 -vuotiaat nuoret voivat päästä vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan. Vapaaehtoisjakson kesto on yleensä 2 – 12 kuukauteen ja työtehtävät vaihtelevat toimistohommista puiden istutukseen. Keskeinen idea on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu pähkinän kuoressa on oppimisohjelma, jossa opitaan paljon työelämässä tarvittavia taitoja, mutta ennen kaikkea opitaan Eurooppallaisuudesta, muista ihmisistä, elämästä ja itsestä.

Tutustu tarkemmin pian päättyvään EVS-ohjelmaan, uuteen vapaaehtoisohjelmaan; Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ja muihin nuorten kansainvälisyyttä tukeviin ohjelmiin, kuten Youth in Action -hankkeisiin. 

Miten minä pääsen mukaan?

Vapaaehtoiseksi päästäkseen et tarvitse  mitään erityistaitoja tai osaamista. Innostus vapaaehtoistyöhön riittää. Jos olet täyttänyt 18 -vuotta ja olet vielä alle 30 -vuotias nuori aikuinen, voit hakea vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan.

Työpaikka ja -tehtävä valitaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan. Matkat, majoitus, ruoka ja muu tarvittava tuki on EU:n rahoittamaa, joten rahakaan ei todellakaan ole este tälle seikkailulle!

Jos sinua kiinnostaa lähteä vapaaehtoistöihin Eurooppaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää. Tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Lisätietoa:
Riikka Kataja
p. 044 701 4489 /WhatsApp
riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja


Tallenna

Jaa tää somes: