Valikko Sulje

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu

Porin kaupungin nuorisopalveluissa aloitettiin syksyllä 2018 Eurooppalainen vapaaehtoisprojekti, joka jatkuu vuoden ajan. Camille Ranskasta ja Laura Saksasta työskentelevät nuorisotyöntekijöiden mukana tiloilla, somessa ja tapahtumissa vuoden ajan. He kertovat mielellään millaista on olla  Eurooppalainen vapaaehtoinen ja miten sellaiseksi pääsee!

Mikä Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu?

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on osa EU:n ERASMUS+ nuorisotoimintaohjelman rahoittamaa toimintaa. Suomessa toimintaa koordinoi Opetushallitus. Vapaaehtoisohjelman kautta 18–30 -vuotiaat nuoret voivat päästä vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan. Vapaaehtoisjakson kesto on yleensä 2 – 12 kuukauteen ja työtehtävät vaihtelevat toimistohommista puiden istutukseen. Keskeinen idea on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

Tutustu tarkemmin EVS-vapaaehtoispalveluun, lue suomalaisen Pilvin vapaaehtoisjaksosta Kroatiassa ja muista Youth in Action -hankkeista.

Miten minä pääsen mukaan?

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu pähkinän kuoressa on oppimisohjelma, jossa opitaan paljon työelämässä tarvittavia taitoja, mutta ennen kaikkea opitaan elämästä ja itsestä. Vapaaehtoiseksi päästäkseen et tarvitse  mitään erityistaitoja tai osaamista. Innostus vapaaehtoistyöhön riittää. Työpaikka ja -tehtävä valitaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan.

Jos sinua kiinnostaa lähteä vapaaehtoistöihin Eurooppaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää. Tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Lisätietoa:
Riikka Kataja
p. 044 701 4489 /WhatsApp
riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja


Tallenna

Jaa tää somes: