Menu Close

Euroopan solidaarisuusjoukot

Kuvassa on kolme nuorta miestä vierekkäin ja he hymyilevät.

Porin kaupungin nuorisopalveluissa päättyi syksyllä 2020 kuudes kansainvälinen vapaaehtoisprojekti. Tämä oli ensimmäinen Euroopan solidaarisuusjoukot ohjelmaan kuuluva projekti. Jatkamme vielä tämän syksyn aikana uudella projektilla uusien vapaaehtoisten voimin, kunhan maailman tilanne hiukan paranee. Nerimania Turkista ja Ravania Azerbaidzhanista odotetaan jo innolla Poriin!

Toiminta jatkuu hyvin samanlaisena kuin aiemminkin. Myös seuraavat vapaaehtoiset työskentelevät nuorisotyöntekijöiden mukana tiloilla, somessa ja tapahtumissa vuoden ajan. He kertovat mielellään millaista on olla  vapaaehtostyöntekijänä solidaarisuusjoukoissa ja miten sellaiseksi pääsee!

Mitkä ihmeen Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukot on osa EU:n rahoittamaa toimintaa, jolla mm. tuetaan nuorten oppimista ja kansainvälisiä kokemuksia. Suomessa toimintaa koordinoi Opetushallitus. Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelman kautta 18–30 -vuotiaat nuoret voivat päästä vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan ja vähän kauemmaksikin. Vapaaehtoisjakson kesto on yleensä 2 – 12 kuukauteen ja työtehtävät vaihtelevat toimistohommista puiden istutukseen. Keskeinen idea on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

Euroopan solidaarisuusjoukot pähkinän kuoressa on oppimisohjelma, jossa opitaan paljon työelämässä tarvittavia taitoja, mutta ennen kaikkea opitaan Eurooppalaisuudesta, muista ihmisistä, elämästä ja itsestä.

“Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan.” – oph.fi

Miten minä pääsen mukaan?

Vapaaehtoiseksi päästäkseen et tarvitse mitään erityistaitoja tai osaamista. Innostus vapaaehtoistyöhön riittää. Jos olet täyttänyt 18 -vuotta ja olet vielä alle 30 -vuotias nuori aikuinen, voit hakea vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan.

Työpaikka ja -tehtävä valitaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan. Matkat, majoitus, ruoka ja muu tarvittava tuki on EU:n rahoittamaa, joten rahakaan ei todellakaan ole este tälle seikkailulle!

Jos sinua kiinnostaa lähteä vapaaehtoistöihin Eurooppaan tai kauemaksikin, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää. Tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Lisätietoa:

😊 Riikka Kataja
Nuorisotyöntekijä
📱 044 701 4489 (myös WhatsApp)
💻 riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja


Tallenna

Jaa tää somessa: