EVS – Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu

Porin kaupungin nuorisopalveluissa aloitettiin tänä syksynä neljäs EVS -projekti. Cristina Italiasta ja Verzhinia Bulgariasta työskentelevät nuorisotyöntekijöiden mukana tiloilla, somessa ja tapahtumissa vuoden ajan. He kertovat mielellään millaista on olla EVS -vapaaehtoinen ja miten sellaiseksi pääsee!

Mikä EVS?

EVS eli eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on osa EU:n ERASMUS+ nuorisotoimintaohjelman rahoittamaa toimintaa. Suomessa toimintaa koordinoi Opetushallitus. EVS:n kautta 18–30 -vuotiaat nuoret voivat päästä vapaaehtoistöihin muualle Eurooppaan. Vapaaehtoisjakson kesto on yleensä 2 – 12 kuukauteen ja työtehtävät vaihtelevat toimistohommista puiden istutukseen. Keskeinen idea on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

Tutustu tarkemmin EVS-vapaaehtoispalveluun, lue suomalaisen Pilvin vapaaehtoisjaksosta Kroatiassa ja muista Youth in Action -hankkeista.

Miten minä pääsen mukaan?

EVS pähkinän kuoressa on oppimisohjelma, jossa opitaan paljon työelämässä tarvittavia taitoja, mutta ennen kaikkea opitaan elämästä ja itsestä. Vapaaehtoiseksi päästäkseen et tarvitse  mitään erityistaitoja tai osaamista. Innostus vapaaehtoistyöhön riittää. Työpaikka ja -tehtävä valitaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan.

Jos sinua kiinnostaa lähteä vapaaehtoistöihin Eurooppaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisää. Tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Katso aikaisempien EVS-vapaaehtoisten blogikirjoituksia alta!

Verzhinia – Bulgaria   Blogi2
Cristina – Italy
Damien – Ranska
Vanessa – Saksa
Dany – Ranska

Lisätietoa:
Riikka Kataja
p. 044 701 4489 /WhatsApp
riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja

 


Tallenna

Jaa tää somes:
Help Text