Huittisten Nuorisovaltuustovaalit lähestyy!

Taas on SE aika vuodesta, kun Huittisissa käydään nuorisovaltuustovaalit. Ehdokkaaksi voivat asettua Huittisissa kirjoilla olevat 12–17-vuotiaat nuoret, mutta ei kuitenkaan vielä alakoulussa opiskelevat nuoret.

Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu siten, että täytät tämän lomakkeen ja keräät itsellesi valitsijayhdistyksen eli kannattajajäseniä viisi kappaletta. Kannattajajäseninä voivat toimia vaaleissa äänioikeutetut nuoret (eli huittislaiset 12–17-vuotiaat muttei vielä alakoulussa opiskelevat nuoret).  Yläkoulussa äänioikeus on kaikilla koulun kirjoilla olevilla opiskelijoilla.

Ehdokaslomake tulee palauttaa nuoriso- ja liikuntatoimistoon Huhkolinnaan torstaihin 19.10.2017 klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita lomakkeita ei käsitellä!

Ehdokkaat julkaistaan paikallisessa Lauttakylä -lehdessä keskiviikkona 25.10.2017.

Varsinainen äänestys- eli vaalipäivä on Pellonpuiston koululla perjantaina 3.11.2017. Siellä äänestävät yläkoulun oppilaat.

Jos ehdokkaita on enemmän kuin paikkoja jaossa, niin vaalit pidetään myös Lauttakylän lukiolla maanantaina 6.11.2017, jossa äänestävät alle 18-vuotiaat huittislaiset opiskelijat. Ammattikoululaiset ja muut nuoret äänestävät tarvittaessa nuorisotiloilla maanantaina 6.11.2017 tai keskiviikkona 8.11.2017.

Yläkoulusta valitaan nuorisovaltuustoon kuusi jäsentä (ja kuusi varajäsentä), lukiosta kolme jäsentä (ja kolme varajäsentä) sekä ammatillisista oppilaitoksista ja muista nuorista kaksi jäsentä (ja kaksi varajäsentä).

-Reija, nuorisoasiainhoitaja

Jaa tää somes: