Menu Close

Kokeile näitä syksyn ruokavinkkejä

Kuvassa on vadelmia, banaania, mandariineja ja smoothielasi.

Syksy on kotimaisten vihannesten, marjojen, juuresten ja sienien aikaa. Nyt sato talteen ja valmistamaan poimituista herkuista ihanan syksyisiä ruokia! Keräsimme nuoriso-ohjaajien herkullisimmat vinkit syksyn pimeneviin ja kylmeneviin iltoihin.

Kana-pastasalaatti

Ainekset:

  • 1 Kurkku
  • 1pkt Minitomaatit
  • 1 Paprika
  • Salaattikuutioita
  • 250g kierrepastaa
  • Hernemaissipaprika sekoitus pakastimesta.
  • 400g hunajabroilerinsuikale

Kastike

  • 200g Kermaviili
  • Valkosipulimajoneesia oman maun mukaan
  • 1tlk mustapippuria
  • 1tlk paprikamaustetta
  • 1tlk suolaa
  • tuore persilijaa oman maun mukaan

Ohje:

Paloittele vihannekset kulhoon ja lisää salaattikuutiot. Keitä pasta ohjeiden mukaan ja lisää samaan kulhoon. Paista broilerisuikaleet ja lisää kulhoon.

Lisää kastikeainekset ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan n. 1h

Samettinen tomaattikeitto

Ainekset:

  •  1 kg tomaatteja
  •  1 sipuli
  •  2 valkosipulinkynttä
  •  3 kevätsipulinvartta
  •  2 rkl öljyä
  •  5 dl vettä
  •  1 kasvisliemikuutio
  •  1 pieni kuivattu chili
  •  1 tl oreganoa
  •  1 tl sokeria
  •  1/2 tl mustapippuria
  •  1/2 rs ruukku tuoretta basilikaa
  •  1 dl (ruoka)kermaa
  • Koristeeksi
  •  auringonkukansiemeniä

Ohje:

  1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sellerinvarsi ja kevätsipulit silpuksi. Säästä osa kevätsipulista koristeeksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja selleriä 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja kevätsipulit, kääntele niitä hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Keitä 10–15 minuuttia. Revi basilika kattilaan ja soseuta keitto sauvasekoittajalla. Lisää kerma ja tarvittaessa suolaa.
  3. Kuumenna keitto tarjolle. Koristele ruoka kevätsipulinvarsilla ja auringonkukansiemenillä.

Vinkki! Voit korvata tuoreet tomaatit kahdella tölkillisellä tomaattimurskaa ja patonki sopii täydellisesti keitonkanssa!

Suussa sulava suklaamousse

Ainekset:

  • 1 prk (3,3dl)  kuohukermaa
  • 175 g taloussuklaata

Ohje:

  1. Mittaa 1 dl kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan.
  2. Kuumenna samalla sekoitellen pohjaamyöden, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähdytystä nostamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.
  4. Vatkaa loppu kerma (2,3 dl) vaahdoksi.
  5. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
  6. Lusikoi tai pursota jälkiruoka-astioihin tai kahvikuppeihin.
  7. Peitä ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  8. Koristele.

Suklaan sekaan voi myös sekoittaa oman maun mukaan esim. appelsiini suklaata!

Maukasta syksyä kaikille!
– Linda, Nakkilan nuorisonohjaaja


Jaa tää somessa: