Valikko Sulje

Lastensuojelu

SOSIAALIPALVELUT

Lastensuojelun tehtävänä on nimensä mukaisesti suojella lasta. Lastensuojelun tavoitteena on turvata jokaisen henkilön lapsuus ja mahdollisuus kasvaa aikuiseksi turvallisesti.

Lastensuojelun tehtäviin kuuluu:

  • ehkäisevä lastensuojelu. Tavoitteena on torjua ongelmien syntymistä.
  • avohuolto. Avohuollon tukitoimia ovat tukihenkilö, perhetyö, lapsen päivähoito, kotipalvelu sekä ehkäisevä toimeentulotuki.
  • kiireellinen sijoitus. Lapsi sijoitetaan kiireellisesti, jos hän on välittömässä vaarassa tai muutoin kiireellisen sijoituksen ja sijaishuollon tarpeessa.
  • huostaanotto. Viimesijaisin keino turvata lapsen kasvu ja kehitys, huostaanottoon ryhdytään vain, jos avohuollon tukitoimet eivät ole olleet riittäviä, mahdollisia tai sopivia.
  • sijaishuolto. Avohuollon tukitoimenpiteenä sijoitetun, huostaan otetun tai kiireellisesti sijoitetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella.
  • jälkihuolto. Jälkihuollon tarkoituksena on helpottaa lapsen tai nuoren kotiutumista sijaishuollosta tai nuoren itsenäistymistä.

Lastensuojeluun voi ja pitää olla yhteydessä, jos tunnet olosi turvattomaksi tai olet huolissasi toisen lapsen turvallisuudesta. Lastensuojelu auttaa lasta, nuorta, heidän perheitään ja läheisiä erilaisin tukitoimin.

Oman kuntasi lastensuojelun yhteystiedot alta!

Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry on lastensuojelujärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä ehkäisee kaikenlaista
Lue lisää...

Huittisten lastensuojelu

Sosiaalityöntekijä Kaija VesterinenPerusturvakeskust puhelinaika ma-ke ja pe klo 9-10 📱 044 560 4256
Lue lisää...

Pomarkun lastensuojelu

🏠 Pomarkku; Peruspalvelukeskus PomarkkuPitkäkuja 929630 Pomarkku Aukioloajat: ma-pe klo 9.00-12.00 Yleinen palveluohjaus, lastensuojeluasiat 📱 040 652 4312 Kiireelliset lastensuojeluasiat, sosiaalipäivystys
Lue lisää...

Kokemäen lastensuojelu

Lastensuojelussa tehdään yhteistyötä lasten vanhempien, päivähoidon, kotipalvelun ja koulun kanssa. Lastensuojelun avohuollon tukitoimia on esimerkiksi lastensuojelun perhetyö. Lisäksi Kokemäen yhteiskoululla
Lue lisää...

Nakkilan lastensuojelu

Lastensuojeluun liittyviä asioita hoitaa Nakkilassasosiaalityöntekijä 📱 044 747 5824 jajohtava sosiaalityöntekijä Katri Siiri-valovirta 📱 0447475822Puhelinaika arkisin ma - pe klo
Lue lisää...

Harjavallan lastensuojelu

Lastensuojeluilmoituksen voi postittaa osoitteeseen: 🏠Harjavallan kaupunki, Sosiaalikeskus Koulukatu 7 29200 Harjavalta Lastensuojelun sosiaalityöntekijät: Terhi Urpo 📱044 4325 437 Tiina Lehtonen
Lue lisää...

Lastis

Lastensuojelutoimisto = Lastis, Pori, Ulvila, Merikarvia Lastensuojelun tehtävänä on suojella lapsia ja nuoria sekä taata heille mahdollisuus kasvaa aikuisiksi turvallisesti.
Lue lisää...

Etkö löytänyt etsimääsi palvelua? Katso valtakunnalliset auttavat tahot osoitteesta Nuortenelämä.fi

Jaa tää somes: