Valikko Sulje

Leffa-arvostelu: Das Boot

Kuvassa on sukellusvene

Das Boot tuo saksalainen vanha sukellusvene elokuvien klassikko. Toisen maailmansodan keskellä lähtee U-96 miehistö kapteeneineen seikkailulle vaarallisille merille. Sukellusvene on ahdas pimeä ja haiseva ympäristö olla veden ympäröimänä sodan aikana, tässä kuvauksessa on elokuvassa onnistuttu erittäin hyvin. Teoksessa kuvataan miehistön yhteistä arkea, iloineen suruineen sukellusveneessä ja elokuvan luonteesta huolimatta sanoma on sodan ja aatemaailmojen vastainen, pääosassa miehistön toveruus ja selviytyminen sodasta kotiin.

Das Boot kuljettaa tarinallaan pitkän elokuvan läpi hyvin, elokuvassa ei matcho sankareita löydy vain joukko miehiä jotka yrittävät selvitä itsemurhakomennukselta sukellusveneessä. Realistinen kuin miehistön kasvavat parrat rauta-arkussa ja antaa katsojilleen ajateltavaa sodan kauheudesta, sekä turhuudesta ja sodassa tehtävistä asioista, miehistön selvitäkseen.

Elokuvasta on tarjolla alkuperäinen esitetty versio, sekä ohjaajan versio, myöskin pidempänä televisio sarja versiona. Ei pidä sekoittaa uudempaan das boot sarjaan.

Tähän teokseen tulee palattua uudeestaankin.

-Miikka, Harjavallan nuoriso-ohjaaja

Haluatko sä kirjoittaa leffa-arvostelun? Ohjeet löydät osoitteesta: nuokka.fi/uusii-juttui


Jaa tää somes: