Menu Close

Nippori

Nippori


29.9.2018

Lauantaina 29.9. pidettävän anime- ja mangatapahtuman tämän vuoden teemana on taideja tänä vuonna saamme jälleen yhden yleisötoiveen toteutettua, sillä taidekuja löytyy Nuokkarilta.

Nippori alkaa tänä vuonna myös Porin torilta, Satakielilavalta!
Nippori on pyydetty esittäytymään Porin päivän toritapahtumassa ja hengailemme lavalla klo 11 alkaen. Tule ihmeessä katsomaan. Lupaamme, että mukana on jotain ennennäkemätöntä ja hauskaa. Mikäli olet valmis tulemaan lavalle mukaan, ilmoittaudu 22.9. mennessä osoitteeseen nipporipori(a)gmail.com. Lavalla on juonto eli sinun ei tarvitse puhua mitään. Lavalla olon jälkeen siirrymme yleisön sekaan jakamaan Nipporin ohjelmia ja kertomaan asuista. Kerromme yleisölle, että katsoa saa, ei koskea.

Nippori jakaantuu tuttuun tapaan kahteen osaan.


Porin pääkirjastossa (Gallen-Kallelankatu 12) aloitamme klo 12.

Keskustan nuokkarille (Isolinnankatu 12) jatkamme kirjastosta yhdessä klo 15. Tapahtuma jatkuu nuokkarilta aina klo 20 saakka. 

Kirjaston osuudessa on tänäkin vuonna teeman mukainen vinkkaus by Siina. Ohjemassa cosplayluento, mangahahmon piirtämistä sekä lapsille että aikuisille ja haikutyöpaja.
Kirjaston etupihalla saa piirtää katuun! Löydä sisäinen taiteilijasi.
Näiden lisäksi näytämme Fandom Squad -elokuvan, joka on samoilta tekijöitä kuin viime vuonna näytetty elokuva. Japanin kieltä voi opiskella myös tänä vuonna ja kokeilla tietämystäsi musavisassa.
Tuttuun tapaan kirjaston eteisestä löytyy kirppis ja myyjiä. Ota siis pikkurahaa mukaan!
Tämän vuoden huikein esitys on varmasti koto-soittimen esittely. Koto on perinteinen japanilainen kielisoitin. Oletko koskaan nähnyt?

Nippori siirtyy nuokkarille klo 15. Marssimme sinne yhdessä muutamassa minuutissa, joten matka ei ole pitkä ja varmasti löydät perille.
Nuokkarilla teeman mukaisesti löytyy tänä vuonna odotettu taidekuja! Ota siis sinnekin rahaa mukaan.
Alakerrasta löytyy myös Pöllökarhut, joiden kanssa voit pelata tai seurata näyttäviä pöytäpelejä.
Ja tietysti nuokkarilla voit pelata, piirtää ja lukea edellisvuosien tapaan.

Nuokkarilta löytyy tuttuun tapaan kaksi cosplay-kisaa. Voit valokuvauttaa itsesi Porilaine-lehden kisaan. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitset huoltajan luvan. Sen voit tulostaa erillisestä kisabloggauksesta täältä. 
Toinen kisa on se, jossa palkinnot jaetaan jo illalla. Tänä vuonna, teidän toiveesta, kisassa on kaksi sarjaa: aloittelijat ja konkarit.Lisätietoja kisoista löydät täältä.  Muistathan ilmoittautua molempiin kisoihin jo kirjastossa.

Tarkempaan aikatauluun voit tutustua alle. Huom. Muutokset mahdollisia.

PS. Kirjastolla on avatunut näyttely, jossa esillä Nipporin julisteita vuosien varrelta, pukuja ja video vuoden 2015 tapahtumasta. Näyttely on auki kirjaston aukioloaikana (ma-ke 9-20, to-pe 9-15, la 9-15) 18.9. - 29.9.2018

Porin kaupunginkirjasto ja keskustan Nuorisotalo

Katso koko kalenteri