Menu Close

Porin Pelipäivä 2019

Porin Pelipäivä 2019


9.11.2019

Porin Pelipäivänä lauantaina 9.11.2019 klo 16-22 pelataan digitaalisia ja pöytäpelejä sekä tutustutaan satakuntalaisten toimijoiden pelitoimintaan ja -projekteihin. Pelipaikkana toimii Porin keskustan nuorisotalo. Tapahtuma on ILMAINEN ja se on suunnattu nuorille ja aikuisille. (Alle 13v. vain aikuisen seurassa). Myös ei-porilaiset ovat tervetulleita.

Klo 16-20
PC-, pöytä-, konsoli-, minimysteeri-, rooli- ja VR-pelejä, pelitestausta, robotiikkaa, pelimyyjiä, kirjasto, airsoftia jne. koko talossa. Katso alempaa tarkemmat kuvaukset peleistä ja toimijoista.

Klo 20-22 (tai leffan loputtua)
Päivän päätteeksi katsotaan valtavan äänivyöryn yleisöäänestyksessä saanut Pokémon Detective Pikachu–elokuva valkokankaalta. Katso elokuvan traileri: https://youtu.be/1roy4o4tqQM

PELIEN JA PELITOIMIJOIDEN ESITTELYT:

INFO
Niin paljon pelattavaa, ettet osaa päättää mitä pelaisit? Onko joku pelipiste hukassa? Infolaiset auttavat sua löytämään pelien pariin.

Digiverstas
Olet sitten aloittelija tai guru, kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan suosittua Beat Saber VR-peliä. Ei muuta kuin musa soimaan ja huitomaan rytmin tahtiin!

IGDA Satakunta ja Nopia
Kiinnostaako pelien tekeminen? Onko sinulla pöytälaatikko täynnä huikean hyviä ideoita? IGDA Satakunnan pisteellä pääset testailemaan, millaisia pelejä satakuntalaiset ovat saaneet aikaan 48 tunnissa pelijameilla. Samalla saat halutessasi tietoa alan työ- ja koulutusmahdollisuuksista ja IGDA (International Game Developers Association) Satakunnan toiminnasta.
Mukana myös huikea porilainen animaatio- ja pelistudio Nopia! Esittelyssä uusi Oku Game ja pelin tyyliin tehty musiikkivideo “Vedetään yli”. Nopiaa esittelemässä Licia Prehn.

Mininuokkari
Eikö iltaisin ole tekemistä eikä paikkaa, missä hengata? Tule nuokkarille!

Mysteeri Pori
Mysteerin pisteellä pääset testaamaan luovuuttasi ja ongelmanratkaisukykyäsi! Onnistutko ratkaisemaan matkalaukkukokoisen minimysteerin aikarajan puitteissa 1-4 kaverisi kanssa? Pisteeltämme ostettavissa myös lahjakortteja pakohuonepeleihin!

Netari
Netari on oma nuorisotalosi verkossa. Pelipäivässä pääset tutustumaan verkkonuorisotaloon IRL, pelaamaan pari matsia Overwatchia ja katsomaan Netarin Twitch-striimejä. Tutustu toimintaan: www.netari.fi

Nörttitytöt
Tuu moikkaamaan Nörttityttöjä ja kertomaan sun lempparipelit ja -nörttijutut. Porin Nörttityttöjen paikallisissa tapaamisissa jutskaillaan ja tehdään kaikkea kivaa nörtteilyä samanhenkisten kanssa. Tutustu toimintaan: www.nuokka.fi/norttitytot

Pelikrypta
Pelikryptan pistellä pääset kokeilemaan erilaisia pöytäpelejä aina loitsimisesta avaruustaisteluun ja tiukista taisteluista seikkailuihin. Pelaaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta, sillä Kryptan tiimi jeesaa sinut mukaan toimintaan! D&D toimii mielikuvituksella ja nopilla, Magic The Gathering korteilla, X-Wing, Warhammeria miniatyyreillä.

Porin kaupungin liikuntapalvelut
Testaa donkkaustaitosi liikuntapalveluiden koripallolaitteella.

Porin kaupungin nuorisopalveluiden pakohuone
Tule ratkomaan tiesi ulos pakohuoneesta 2-5 hengen porukalla. Peli on englanninkielinen ja kestää noin 15min. Pakohuonepelin ovat suunnitelleet Porin kaupungin nuorisopalveluiden ulkomaanvahvistukset, vapaaehtoistyöntekijät Alvaro ja Mazlum.
ENG: Come and solve your way out of an escape room with a group of 2-5 people. Game is in English and takes about 15 minutes. The game is designed by Mazlum and Alvaro who are doing an European volunteer service for Pori Youth Department.

Porin pääkirjasto
Pelejä, kirjoja peleistä, pelimusaa – kirjastokortilla tämä kaikki kotiin. Kokeile myös retropelejä yhdessä kirjastotädin kanssa – kumpi voittaa?!

Pöllökarhut ry
Porin Pöytäpeliseura Pöllökarhut ry järjestää pelitapahtumia harrastajilta harrastajille. Tässä tapahtumassa tarjoamme aloittelijaystävällisiä lauta- ja roolipelejä. Tule rohkeasti kokeilemaan jäsentemme avustuksella!

SAMK – RoboAI ja Digimieli
SAMKin pisteellä pääset kokeilemaan MotoTiles-laatoilla pelaamista! Ota kaverisikin mukaan ja tule testaamaan, kuka saa parhaat pisteet! Pisteellä pääset myös testaamaan ja kehittämään Spiral-mobiilipeliä. Kehittämiseen osallistuneille luvassa pieni palkinto sekä mahdollisuus osallistua leffalippujen arvontaan!

SAMK eSports
Tervetuloa tutustumaan SAMK:n Esports opintoihin. Esittelemme myös Esports kerhoamme, nimeltään “meidän lanit”. Kerhoa pidetään Porin raviradan tiloissa ensi keväällä. Ständilämme kerrotaan Insomnia -pelitapahtuman järjestämisestä ja yleisestä tapahtumasta.

Satakunnan Airsoft ry
Tervetuloa ständillemme tutustumaan ja kyselemään harrastuksestamme. Mahdollisuus myös päästä testaamaan vuokrakäytössä olevia aseitamme ampumaradalle.

Snowdale Design
Sukella Daimyriaan, mielenkiintoisten eläinten asuttamaan maailmaan! Osallistu kauppiaskisaan kokeilemalla Dale of Merchants -pelisarjan uusinta Collection-osaa tai taltuta sota Dawn of Peacemakers -lautapelissä.

 

Pelipäivä on jokavuotinen pelikasvatuksen teemapäivä, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Porin Pelipäivä on osa pohjoismaista Peliviikkoa, jota vietetään 4.-10.11.2019 eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa.

 

Lisätietoa:
Anniina Korpi, Porin kaupungin verkkonuorisotyöntekijä
puh. 044 701 1417 (myös Whatsapp)
s.posti: anniina.korpi@pori.fi
FB: Porin Nuorisotyö Anniina Korpi
Muualla somessa: verkkoanniina

Porin keskustan Nuorisotalo
Isolinnankatu 12
Pori, 28100

Katso koko kalenteri