Menu Close

Mistä voisit löytää ystävän? Pirjon vinkit kaverin etsintään

Kuvassa on käsiä päällekkäin ja Nuokkakarhu, jonka puhekuplassa lukee: "Mennäänks laskeen?"

Vietimme ystävänpäivää 14.2. Jotkut lähettivät kortteja, some-tervehdyksiä, ostivat lahjoja, mutta joillakin ei ollut ketä muistaa. Tilanne ei ole ainutlaatuinen Suomen maassa. Suomalaiseen luonteenlaatuun liitetään usein ”jöröys” ja meitä on, varsinkin ulkomaalaisten mielestä, vaikea lähestyä ja vielä vaikeampi saada ystävää. Toki, kun meistä saa ystävän se ystävyys myös kestää.

Ihmisiä on moneksi ja osa viihtyy mainiosti yksin ja keskittyy lukemiseen, Pleikkariin tai jopa läksyihin. Osa ei osaa olla yksin hetkeäkään. Yksinoleminenkin vaatii harjoittelua. Fakta kuitenkin on, että suurin osa meistä kaipaa edes yhtä hyvää ystävää. Ystävän löytäminen voi olla vaikeaa, jos istuu vain kotosalla koulupäivän jälkeen ja mikäli koulukavereista ei ystävää löydy.

Lähde siis liikkeelle ja ala harrastaa jotakin mikä kiinnostaa. Oli harrastus mikä tahansa mukana on muitakin harrastajia. Yhteinen harrastus yhdistää ja sen parissa on helppo ystävystyä.

Hanki lemmikkieläin, mutta valmistaudu siihen, että sinulla on myös aikaa ja pitkäjänteisyyttä sen hoitamiseen. Varsinkin koira on mitä uskollisin ystävä ja koiraharrastajista löytyy aina ystäviä.

Mikäli kotieläin on pois laskuista tai harrastuksista ei ystävää löydy voi myös nettikaverista tulla oikea ystävä. Hyvä ystävä on usein lähempänä kuin luulet ja muista, että et ole lähialueen ainoa yksinäinen. Lähde rohkeasti liikkeelle etkä käperry itsesääliin. Meitä ihmisiä on moneksi, kukaan ei ole täydellinen ja joku voi kaivata juuri sinua parhaaksi ystäväksesi.

– Pirjo, Pomarkun kunnan toimistosihteeri


Jaa tää somessa: