Menu Close

Millainen olisi antirasistinen tulevaisuus? Osallistu kampanjaan ja ole antirasisti!

Kuvassa on ihmisjoukko ja teksti "#olenantirasisti."

Meistä jokaista tarvitaan antirasistisen tulevaisuuden toteuttamiseksi. Rasismista vapaata Suomea luodaan nyt ja jokainen voi päättää olevansa osa tätä muutosta. Oletko sä mukana?

Oikeusministeriön ja yhdenvertaisuusvaltuutetun Olen antirasisti -kampanja jatkuu tänään! Kampanjalla aktivoidaan ihmisiä ja organisaatioita tekemään konkreettisia antirasistisia tekoja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Rasismi vaikuttaa läpileikkaavasti koko yhteiskunnassamme ja antirasistisen tulevaisuuden rakentaminen vaatii jatkuvaa toimintaa. Olen antirasisti -kampanjan toisessa osassa kannustetaan pohtimaan, miltä antirasistinen tulevaisuus näyttäisi ja mitä se käytännössä tarkoittaisi sekä toimimaan aktiivisesti antirasistisen tulevaisuuden rakentamiseksi.

Millaista olisi esimerkiksi asua Suomessa, jossa ihonväri tai nimi eivät vaikuttaisi työnhakuun tai asunnon saantiin?

Rasismi rikkoo Suomea. Konkreettisilla antirasistisilla teoilla, rakenteellisen rasismin purkamisella ja pitkäjänteisellä rasismin vastaisella työllä voimme rakentaa antirasistista tulevaisuutta. Sellaisessa tulevaisuudessa jokaisella on aidosti yhdenvertainen mahdollisuus olla osa yhteiskuntaa; osallistua työelämään, käydä koulua, harrastaa ja osallistua politiikkaan. Jokainen voi elää oman näköistään elämää ilman pelkoa syrjinnästä tai rasismista.

Kampanjassa on mukana yli 140 yhteistyökumppania ja he ovat lähteneet määrätietoisesti kehittämään erilaisia toimintamalleja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Antirasistista tulevaisuutta luodaan teoilla. Rasismista vapaata Suomea luodaan nyt ja jokainen voi päättää olevansa osa tätä muutosta.

Vinkkejä arjen antirasistisiin tekoihin ja lisätietoa löytyy kampanjan verkkosivuilta osoitteesta olenantirasisti.fi


Jaa tää somessa: