Menu Close

Porin Pelipäivän itsekseen katsottavaa ja pelattavaa tapahtuman jälkeenkin

Kuvassa lukee: "Porin pelipäivän ohjelma".

Porin Pelipäivä -tapahtuma on ohi. Kiitos kaikille osallistuneille ja nähdään ensi vuonna! Tässä muutamia ohjelmia joita voit katsoa, kokeilla ja pelata itseksesi tapahtuman jälkeenkin:

Kaikki tapahtumavideot samassa soittolistassa

Täältä löydät mm. Puuvillan nuokkarin peliesittelyvideon ja SAMK:in VR-pelin videon:

Pelimusiikkisoittolista

Porin Pelipäivän järjestäjien lemppari pelimusiikkivideot Youtubessa:

SAMK:in pelattavat pelit ja videotutoriaalit

Satakunnan ammattikorkeakoulussa opetetaan perinteisen ohjelmoinnin ja sovelluskehityksen lisäksi pelien kehitystä Let’s Make a Game -kurssilla. Työkaluina käytetään mm. Unity-pelinkehitysalustaa ja Blender-3D-grafiikkaympäristöä. Jos haluat tehdä itse oman pelisi näitä työkaluja käyttämällä, pääset alkuun seuraamalla video-ohjeita jotka löytyvät osoitteesta hyötypeli.fi/videot.

Yksi esimerkki kyseisellä kurssilla tehdystä pelistä on Go Fungus or Go Home -niminen hyötypeli, jossa tarkoituksena on kerätä sieniä ja väistellä karhuja. Samalla peli opettaa sienien tuntemista, kuten mitä sieniä voi kerätä ja mitkä ovat myrkyllisiä. Peli on tehty ryhmätyönä käyttämällä Unityä ja Blenderiä. Peli toimii uudehkoilla Windows-tietokoneilla. Lataa peli Google Drivesta.

Unityä ja Blenderiä voi käyttää myös VR-pelien kehitykseen. SAMKissa on kehitetty VR-peli kuntoutuskäyttöön, jossa tarkoituksena on lyödä oikean väristä palikkaa saman värisellä mailalla. Pelissä pystyy säätämään miten montaa palikkaa pitää saada lyötyä, minkä kokoisia palikat ovat, missä kohtaa palikat ovat jne. Katso peliä ja sen toimintoja esittelevä video Youtubesta.


Jaa tää somessa: