Menu Close

Porin, Ulvilan ja Merikarvian aikuissosiaalityö

Kuvassa on kaksi henkilöä lukemassa papereita.

Sosiaalityön tarkoituksena on edistää kuntalaisten hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja sosiaalista turvallisuutta. Aikuisten hyvinvointipalveluihin liittyy neuvonta, ohjaus, tuki ja apua sosiaalisten sekä taloudellisten ongelmien selvittämisessä.

Sosiaalityön toimintaa ohjaa mm. sosiaalihuoltolaki (1301/2014). Sosiaalihuoltolaissa säädetään sosiaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämisestä sekä muista sosiaalihuollon kunnallisista tehtävistä ja palveluista ja niiden toteuttamisesta.

Aikuissosiaalityö tarjoaa tukea erilaisissa pulmallisissa tilanteissa, kuten pitkittyneessä työttömyydessä, taloudellisissa vaikeuksissa, päihde-, mielenterveys- ja asumisongelmissa sekä tarjoaa tukea yleisistä arjen asioista selviytymiseen. Käytännössä aikuissosiaalityö vastaa myös sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin tekemisestä.

Aikuissosiaalityön päivystysasioissa voi soittaa sosiaalipäivystykseen, josta vastataan virka-aikana. Siihen voi soittaa, kun tilanne vaatii nopeita sosiaalityön toimenpiteitä eikä asiassa voi odottaa seuraavaan päivään. Puheluihin vastaa sosiaalialan ammattilainen.

Neuvontapuhelin

Aikuissosiaalityön neuvontapuhelin klo 9:00 – 15:00
📱 044 701 6202

✨Aukioloajat

Ma-pe 8:00 – 16:00 (poikkeuksena kesäaika).

🏠 Porin aikuissosiaalityön toimisto
Antinkatu 16 B, 5krs
28100 Pori

📱 02 621 6100 (vaihde)