Menu Close

Saavutettavuusseloste – Nuokka.fi

Mikä on saavutettavuusseloste?

Porin kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivupalveluiden saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) annetun lain mukaisesti. Laki pohjautuu EU:n Saavutettavuusdirektiiviin.

Lain tarkoituksena on edistää digitaalisten palvelujen saatavuutta ja parantaa jokaisen mahdollisuuksia käyttää yhdenvertaisesti digitaalisia palveluja.

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 31.08.2020 ja se koskee palvelua https://nuokka.fi/ . Sivu on julkaistu 20.01.2015.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Saavutettavuusvaatimuksilla tarkoitetaan tässä käytännössä WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerejä.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivu täyttää saavutettavuusvaatimukset suurilta osin WCAG 2.1 A ja AA-tason vaatimukset.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Kaikkia sivuilla olevia videoita ei ole tekstitetty. Osa videoista on toisen organisaation hallinnoimia, jolloin vastuu videon tekstityksestä kuuluu videon omistajalle. (WCAG 1.1.1) Tässä tapauksessa vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen, koska emme voi vaikuttaa videoiden tekstitykseen.

Palaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Mikäli havaitsette sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle.

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Verkkolomakkeella:
https://nuokka.fi/palaute/

Sähköpostilla:
nuoriso@pori.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000