Menu Close

Satakunnan sovittelutoimisto

Kuvassa on kaksi kättä, jotka selvittävät lankakerää.

Sovittelussa voidaan käsitellä rikoksia ja riita-asioita (esim. näpistyksiä, varkauksia, vahingontekoja, pahoinpitelyjä, koulukiusaamista). Sovittelussa rikoksen tai riidan osapuolilla on mahdollisuus kohdata toisensa sekä käsitellä tapahtumia ja niihin liittyviä tunteita. Sovittelussa voidaan sopia vahinkojen korvaamisesta. Sovittelun seurauksena viranomaiset voivat keskeyttää rikosprosessin käsittelyn tai sovittelu voidaan ottaa huomioon mahdollista rangaistusta määrättäessä.

Sovittelun toteutuminen vaatii kaikkien osapuolten suostumuksen. Alaikäisen osallistuminen sovitteluun vaatii myös huoltajan tai muun laillisen edustajan suostumuksen. Suostumuksen voi peruuttaa kesken sovittelun. Sovittelutapaamiset järjestetään pääsääntöisesti asianosaisten kotipaikkakunnalla.

Aloitteen sovitteluun voi tehdä rikoksen tai riidan osapuoli, alaikäisen huoltaja tai edunvalvoja, poliisi, syyttäjä, sosiaaliviranomainen, koulukuraattori tai joku muu viranomainen, Sovittelijoilla on salassapitovelvollisuus.

🏠 Satakunnan sovittelutoimisto
Eteläpuisto 10 B, 4 kr.
28100 Pori

📱 044 701 8820

Lisätietoa

Lisätietoa löydät Porin kaupungin sivuilta.


Jaa tää somessa: