Menu Close

SFI – Searching For Internationality

Ryhmäkuvassa on joukko nuoria eri maista.

Kiinnostaako sinua kansainvälisyys? Haluatko tavata uusia ihmisiä, nähdä muita maita ja ihastella maailman kulttuureja? Maukkaiden ruokien kokkaamisesta ja maistelemisesta puhumattakaan?

Mistä on kyse?

SFI tulee sanoista Searching for Internationality eli Kansainvälisyyttä etsimässä. Meitä yhdistää kiinnostus matkustamiseen, vieraisiin kieliin, musiikkiin tai uusin erilaisiin tapoihin.

Meillä on nyt kaksi ryhmää, joista
13-17 -vuotiaiden ryhmä kokoontuu kerran viikossa
18-29 -vuotiaiden nuorten aikuisten kanssa sovitaan tapaamiset erikseen, noin kerran kuukaudessa.

Mukana on paljasjalkaisia porilaisia, vaihto-opiskelijoita ja maailmalta Poriin muuttaneita nuoria vaihtelevalla kokoonpanolla. Toisinaan arkeamme rikastuttavat muualta maailmalta saapuvat nuoret vapaaehtoistyöntekijät. Puhumme ryhmässä suomea ja englantia. Englannin kielen taito ei ole edellytys ja sitä oppii kuin vahingossa yhdessä tekemisen ohessa.

Mitä ja Missä?

Keksimme hauskoja tapoja tutustua uusiin kulttuureihin. Kuuntelemme musiikkia, kokkailemme, katsomme elokuvia, pelailemme ja järjestämme pieniä tapahtumia. Ryhmässä pääsee vaikuttamaan siihen mitä yhdessä tehdään. Nuokkakarhun Instagramista löytyy meidän toiminnasta kuvia #searchingforinternationality.

Jos haluat mukaan viikoittaiseen toimintaamme ja olet sen lisäksi kiinnostunut suunnittelemaan ja toteuttamaan leirejä, tule mukaan! Käy vaikka ensin tutustumiskäynnillä.

Tapaamme kerran viikossa, useimmiten keskustan Nuorisotalon kerhotilassa. Ota yhteyttä Riikkaan (yhteystiedot alempana) niin pääset mukaan ja saat varmasti ajankohtaiset tiedot.


🏠 Keskustan nuorisotalo
Isolinnankatu 12
28100 Pori

Menneitä juttuja

2019

Tällä kertaa SFI -ryhmä osallistui heinäkuussa kansainväliselle nuorten leirille Romaniassa. Mukana olivat tutut maat ja osittain uudet nuoret edellisilt vuosilta, eli jälleen yhdistettiin voimat Espanjan, Makedonian ja Romanian tuttujen kanss.a. Leirin nimi ”Equality is for everyone” kertookin jo teemasta eli yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon äärellä tehtiin kaikenlaista tärkeätä ja hauskaa ohjelmaa. Nuokkakarhun sometileille ilmestyy materiaalia leirin tuotoksista.

2018

Heinäkuussa ryhmä leireili Espanjassa vanhojen ja uusien tuttujen kanssa Romaniasta, Espanjasta ja Makedoniasta. Nuokkakarhun Instagramista voi käydä katsomassa missä mentiin! Alta näet mitä olemme aiempina vuosina järjestäneet. Nämä leirit ovat olleet pitkän suunnittelun ja ahkeran työn tulosta, joista on saatu paljon uusia mahtavia kokemuksia ja ystäviä! Syksyllä voi tulla mukaan suunnittelemaan taas seuraavaa leiriprojektia. 

Heinäkuussa 2017

Vierainamme Porissa oli nuoria Makedoniasta, Espanjasta ja Romaniasta. Tällä kertaa otimme teemaksi ei sen enempää tai vähempää kuin paremman tulevaisuuden. Tähän liittyen pohdittiin yleisesti ihmisten ja meidän omaa suhdetta luontoon, kulutukseen ja toisiin ihmisiin. Tammen leirikeskus Joutsjärven rannalla tarjosi hienon ympäristön näille pohdinnoille, veimme uudet ulkomaalaiset ystävämme metsään telttaretkelle ja lähes kaikki ihastuivat järveen hyppäämiseen kunnon löylyjen jälkeen!

Tässä tunnelmia leiriltä:

Heinäkuussa 2016

Olimme Makedoniassa paikallisten nuorten vieraana. Meidän lisäksi leirille osallistui nuoria myös Espanjasta. Leirin teemana oli hyvinvointi, joten ohjelmassa oli uintia, koripalloa, patikointia ja mukavaa yhdessäoloa.

Helmikuussa 2014

Edellisestä reissusta innostuneena aloimme heti tehdä seuraavaa leiriä. Italialaiset tulivat vastavierailulle Poriin kokemaan liikunnan riemua talvisemmissa maisemissa.

Heinäkuussa 2013

Suunniteltiin ja toteutettiin ensimmäinen kansainvälinen leiri. Se vei ryhmän Italian Sardiniaan tutustumaan paikallisten nuorten kanssa Eurooppalaisuuteen ja Sardinialaiseen luontoon.

Lisätietoa:

😊 Riikka Kataja
Ryhmän ohjaaja
📱 044 701 4489
💻 riikka.kataja@pori.fi
Facebook: Porin Nuorisotyö Riikka Kataja