Menu Close

Työpajatoiminta Nakkilassa – tukea, ideoita ja suuntaa kun olet hukassa

Kuvassa on puiseen kylttiin maalattu teksti: "Työpaja".

Minulta pyydettiin kirjoitusta Nakkilan työpajatoiminnasta. Roolistani käsin olen tottunut kuvaamaan toimintaa diagrammeina ja asiakasmäärinä. Käännyin työpajalla työskentelevien puoleen ja pyysin heitä esittelemään toimintaa. Sain mahtavia ideoita ja lauseita sekä esittelyitä. Haluan esitellä toimintaa sitä kautta teille lukijoille.

Nakkilan työpajatoiminta on pääsääntöisesti tarkoitettu nuorille, mutta toiminnassa mukana meillä on eri-ikäisiä ja se on vahvuutemme arjessa. Työpajalla työskentelevät kuvailevat Nakkilan työpajatoimintaa seuraavasti:

”Työpaja on todella mukavaa työtä, jossa oppii paljon erilaista joka päivä. Työpajalla on hyvä ryhmähenki ja työpajalla autetaan aina, kun kysyy.” Työpajalla tehdään paljon erilaisia töitä vahvuuksien kautta. Me kaikki olemme hyviä jossakin, kun taas heikkouksia löytyy meiltä kaikilta.

”Työpajalta on mahdollisuus saada tukea elämän – ja arjenhallintaan.” Työpajalla työtä ohjaa työ- ja yksilövalmentajat, joilta voi kysyä apua ja tukea asioissa. Ohjaajien pääasiallinen työ on valmennus ja sitä tehdään työ-, yksilö-, ja ryhmävalmennuksena.

”Työpajatoiminta on työttömälle väylä ja mahdollisuus kehittää taitojaan työelämää varten.”

Työpajalla käytetään lähtökohtana työpajapedagogiikkaa. Tekemällä oppivat nuoret voivat kerryttää taitojaan ja osaamistaan työn ja tekemisen kautta. Työpajapedagogiikka tarkoittaa joustavassa oppimisympäristössä tapahtuvaa, yksilön edellytysten mukaista, tekemällä oppimista korostavaa yhteisöllistä ja suunnitelmallista valmennusta. Jokainen oppii työpajalla tärkeitä työelämätaitoja.

”Työpajalla ohjaajat ovat positiivisia, kannustavia ja auttavat sinua asiassa kuin asiassa. Työpaja on leppoisa paikka, jossa saat hyvää oppia ja tukea aikuiseksi kasvaessasi. Pajalaisten keskuudessa on reilu meininki ja hyvä yhteishenki. Ota askel, ota pajan kutsu vastaan.”

Nuorten tarinoihin työpajatoiminnasta voit tutustua satakunnantyopajat.fi sivustolla. Jos haluat saada työpajatoiminnasta tilastotietoa, sen löydät osoitteesta nuorisotilastot.fi.

Viesti työpajalta on seuraava:
”Työpajalta saa apua työllistymiseen, mutta myös moneen muuhun haasteeseen.”
”Työpaja auttaa korjaamaan arjen rytmin sekä työpajalla voi oppia uusia taitoja.”
”Työpajatoiminta on mielestäni itsensä parantamista ja paikka missä omia tavoitteita kannustetaan.”

– Johanna Syysmäki, Nakkilan kunnan Työllisyydenhoidon koordinaattori


Jaa tää somessa: