Menu Close

Ulvilan kulttuuripalvelut

Kuvassa on teksti: "Leneperin ruukki" ja taustalla kuvia sepän kyltistä, ruukista, kirjasta ja takasta.

Ulvilan kaupungin kulttuuripalvelujen järjestämistä tapahtumista ilmoitetaan paikallislehdissä, kaupungin nettisivujen tapahtumasivulla sekä sosiaalisessa mediassa: Ulvilan kaupungin kulttuuripalvelut Facebookissa.

Kulttuuripalvelujen työmuotoja:

Nähtävyyksiä Ulvilassa:

Leineperin Ruukki

Leineperin ruukilla nautit ihanasta kulttuuriympäristöstä ja vanhojen rakennusten tunnelmasta. Ruukin 17 käsi- ja taidetyöläistä 11 puodissaan tarjoavat kurkistuksen moninaisiin taitoihin ja käsinvalmistettuihin esineisiin. Ruukin entisessä työväen leivintuvassa Kahvila-Ravintola Savipakari loihtii lähiraaka-aineista maittavaa ruokaa ja ihania kaffeleipiä – talon tunnelma ja historia ovat ainutlaatuiset.

✨Aukioloajat

Avoinna kesä-elokuussa ti-su klo 11-17 ja syyskuussa la-su klo 12-16

📱 0400 135 190
💻 info@leineperinruukki.fi

🏠 Leineperin ruukin info
Pitkäjärventie 7
Ulvila

Jalomäen umpipiha

Kullaalla sijaitseva Jalomäen umpipiha on kymmenistä harmaakylkisistä rakennuksista koottu Suomen ainoa täydellinen umpipiha.

Ulvilan keskiaikainen kivikirkko

Ulvilan kirkko (Pyhän Olavin kirkko) on Ulvilassa sijaitseva keskiaikainen kivikirkko, joka on rakennettu 1400–1500-lukujen vaihteessa. Se on yksi Suomen merkittävimmistä ja arvokkaimmista keskiaikaisista muistomerkeistä. Ulvilan kirkko on myös yksi parhaiten alkuperäisessä asussaan säilyneistä keskiaikaisista harmaakivikirkoista, ja on ainoa säilynyt merkki Ulvilan keskiaikaisesta kaupungista. Kirkon suojeluspyhimys on Pyhä Olavi.

Kuvassa on kivikirkko.

Friitalan nahkamuseo

Friitalan nahkamuseo on Ulvilan Friitalassa toimiva nahka-alan erikoismuseo. Ulvilan kaupungin ylläpitämä museo sijaitsee entisessä Friitalan nahkatehtaassa. Museossa esitellään nahkaa, nahanvalmistusta ja -käsittelyä sekä nahkapukeutumista noin sadan vuoden ajalta. Friitalan nahkamuseossa voi myös tutustua nahanvalmistuksen ulvilalaiseen historiaan. Arthur Hellman perusti vuonna 1892 nahkurinverstaan, joka myöhemmin laajeni Suomen suurimmaksi nahkapukineiden valmistajaksi.

Liikistön muinaismuistoalue

Liikistön muinaismuistoalue on Ulvilan Vanhassakylässä sijaitseva laaja kumpare, johon on ajateltu sijoittuneen sekä varhaisen sataman, hautausmaan että myös Ulvilan ensimmäisen kirkon.

Arkeologisissa kaivauksissa Liikistöstä on löydetty keskiaikainen hautausmaa ja mahdollisesti kirkon perusta. Haudat ajoittuvat 1200-1400 -luvuille.

Liikistössä sijaitseva kivistä muodostuva kaari on tulkittu muinaisiksi käräjäkiviksi.


Jaa tää somessa: