Valikko Sulje

Valma = Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

(entinen Ammattistartti)

WinNova Pori

WinNovassa toimii kaksi Valma-ryhmää osoitteessa
🏠 Tiedepuisto 3

VALMA perusopetuksen päättäneille nuorille

  • Tarvitset lisäaikaa ja ohjausta koulutuksen ja ammatin valinnassa ja sinne hakeutumisessa.
  • Tarvitset lisää valmiuksia ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.
  • Olet vaarassa jäädä ilman koulutuspaikkaa.
  • Opintojesi alkuvaiheessa huomaat alavalinnan olevan epäonnistunut.
  • Olet mahdollisesti kiinnostunut oppisopimusopiskelusta.

VALMA aikuisille ja maahanmuuttajille

  • Koulutukseen voivat hakeutua myös aikuiset, jotka tarvitsevat lisää valmiuksia ammatilliseen. koulutukseen hakeutumisessa ja siellä opinnoissa suoriutumisessa.
  • Koulutukseen hakeutuvien maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kielitaidon tulisi olla suomen tai ruotsin kielitaidon tasojen kuvausasteikolla tasoa A2.2.

Hakeutuminen Valmaan
Tällä hetkellä haku käynnissä 30.12.2018 asti WinNovan omilla sivuilla sähköisellä lomakkeella.

– VALMA-koulutukseen voi hakeutua myös varsinaisen hakuajan jälkeen. Jos vapaita opiskelupaikkoja on lukuvuoden aikana, WinNovan sivuilta löytyy sähköinen hakulomake.

Opinnot Valmassa kestävät 30-60 osaamispistettä / 0,5-1v ja vaadittujen suoritusten jälkeen saat kuusi lisäpistettä yhteishakua varten. Koulutus koostuu valinnaisista koulutuksen osista opiskelija valitsee omien tavoitteidensa mukaisesti 60 osaamispistettä. Opinnot voivat sisältää mm. Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen (0-10 osp), Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen (0-30 osp), Työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautuminen (0-20 osp) osp ja Osallisuuden ja  käytännön taitojen vahvistaminen (0-20 osp). Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa myös ammatillisen tutkinnon osia tai osa-alueita (0-15 osp), jos opiskelijalla on siihen riittävästi valmiuksia. Mahdollisuuksien mukaan Valmasta voi siirtyä oppisopimusopiskelijaksi, jos opiskelijalla on riittävät valmiudet ja hän saa oppisopimustyöpaikan.

Lisätietoja:
www.winnova.fi/valmentava/

Koulutusvastaava
Sirpa Koivunen
💻sirpa.koivunen(at)winnova.fi
📱044 455 7802


Jaa tää somes: