Valikko Sulje

Verokortti

Lounais-Suomen verotoimisto, Porin toimipiste
🏠Itäpuisto 7, 28100 Pori

Tuliko sulle keväällä Verohallinnolta kirje?
Verohallinto lähettää esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa kaikille yli 15-vuotiaille. Jos lisättävää tai korjattavaa ei ole, ilmoitusta ei tarvitse palauttaa. Palautuspäivä on merkitty ilmoituksen etusivulle. Veroilmoituksesta näet esimerkiksi sinulle arvioidun veroprosentin, tulorajan ja tuletko saamaan veronpalautuksia vai joudutko mahdollisesti maksamaan jäännösveroa.

Verokortti

Saat uuden esitäytetyn verokortin joka kevät verohallinnolta. Muista AINA tarkistaa verokorttisi tiedot! Tarvitset verokortin lyhyttäkin kesätyötä tai palkallista harjoittelua varten. Vie verokorttisi työnantajallesi. Jos et anna verokorttia, palkastasi otetaan 60% veroa.

Tarvitsen uuden verokortin
Voit tarvita uuden verokortin keväällä tulleen tilalle jos…

  • tulorajaa pitää muuttaa
  • veroprosenttia tarvitsee pienentää
  • olet hukannut verokorttisi

HUOM! Veroprosentin korottamiseen et välttämättä tarvitse uutta verokorttia. Voit itse ilmoittaa työnantajalle suuremman veroprosentin.

Tulosta uusi verokortti verkosta. Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Et voi tilata verokorttia verkosta, jos sinulla ei ole omia pankkitunnuksia tai kyseessä on ensimmäinen verokorttisi. Vanhemmat voivat tilata alaikäiselle lapselleen verokortin puhelimitse 📱029 497 000.

Uuden verokortin eli muutosverokortin pääset tekemään täältä>>

Veroprosentti
Veroprosenttisi riippuu vuosittaisista tuloistasi. Voit laskea oman veroprosenttisi laskurilla. Pääset verolaskuriin ja ohjeisiin tästä>>
Lisätietoa verokortista saat tästä>>

Opiskelijan verokortti

Opintorahan määrä vaikuttaa myös palkan veroprosenttiin. Kela perii opintorahasta automaattisesti veron, joten opintorahaa varten et tarvitse verokorttia.

Lisätietoa opiskelijan verokortista saat täältä>

Kesätöihin?

Tarvitset verokortin lyhyttäkin kesätyötä tai palkallista harjoittelua varten. Voit käyttää keväällä saamaasi verokorttia kesätöissä. Vie verokorttisi työnantajallesi. Jos et anna verokorttia, palkastasi otetaan 60% veroa.
Verohallinnon sivuilla on hyvät ohjeet kesätyöläiselle! Löydät täältä niin ohjevideon muutosverokortin täyttöön kuin oman ohjeensa kesätöihin menijöille.

Pääset katsomaan sivulle tästä>>

Kysyttävää? Chatin ja sen aukioloajat näet www.vero.fi/verokortti -sivun oikeasta alakulmasta.


Jaa tää somes: