Menu Close

Veronpalautukset ja jäännösvero

Kuavssa on 20 sentin kolikoita.

Veronpalautukset

Verohallinto maksaa ennakonpalautuksia ja muita veronpalautuksia. Vuosittaisia tulojaan ei voi tietää etukäteen täysin tarkasti. Kun maksat veroja, veroprosenttisi saattaa olla liian iso eli maksat liikaa veroa. Verohallinto palauttaa viimeistään joulukuussa maksamasi ylimääräisen summan veronpalautuksena. Maksettu veromäärä katsotaan aina edellisestä vuodesta.

Veronpalautus maksetaan pankkitilille, jos olet ilmoittanut tilinumerosi Verohallintoon. Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Osuuspankin välityksellä. Saat siis hakea palautuksesi Osuuspankin konttorista. Pankkitilille maksettu veronpalautus on käytössäsi noin viikkoa aikaisemmin kuin maksuosoituksena maksettu veronpalautus.

Lisätietoa veronpalautuksista saat Verohallinon sivuilta.

Jäännösvero (mätkyt)

Jos veroprosenttisi on ollut edellisenä vuonna liian pieni eli et ole maksanut tarpeeksi veroja tulotasoosi nähden, joudut maksamaan puuttuvan veromäärän jälkikäteen jäännösverona. Jäännösveroa kutsutaan tavanomaisesti mätkyiksi. Jos jäännösveron määrä on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Alle 170 euron jäännösvero on maksettava kerralla. Alle 10 euron jäännösveroa ei peritä. Saat jäännösveron tilisiirtolomakkeet jo keväällä esitäytetyn veroilmoituksen mukana.  Pidä ne tallessa maksamista varten.

Lisätietoa jäännösverosta saat Kysyttävää?

Chatin ja sen aukioloajat näet www.vero.fi/verokortti -sivun oikeasta alakulmasta.