Menu Close

Mikä on koronapassi ja mihin sitä tarvitsee?

Kuvassa on käsi joka pitelee puhelinta.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt, että Satakunnassa yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset voi järjestää ottamalla käyttöön koronapassin 22.11.-22.12.2021. Se tarkoittaa sitä, että yli 50 hengen tapahtumissa ja tilaisuuksissa yli 16-vuotiaiden on näytettävä koronapassia päästääkseen sisään.

Niiden lisäksi koronapassi voi olla käytössä esimerkiksi ravintoloissa, yökerhoissa, urheilupaikoissa, uimahalleissa ja kylpylöissä, ryhmäharrastustiloissa, huvi- ja teemapuistoissa, elokuvateatterissa ja muissa kulttuuritiloissa. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille.

Koronapassia ei vaadita tavanomaisissa kuntien palveluissa, joissa ei ole tapahtuma käynnissä. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjastot, kulttuuripaikat, liikuntapaikat, nuorisotilat, terveyskeskukset jne. Voit tarkistaa tapahtuman tai palvelun tarjoajalta onko heillä koronapassi käytössä.

Mikä se on?

Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus. Koronapassissa tulee näkyä merkintä:
a) koronarokotuksista
b) todistus tuoreesta (alle 72h) negatiivisesta koronatestituloksesta
tai
c) todistus sairastetusta koronasta. 
Koronapassia voidaan vaatia yli 16-vuotiailta sisäänpääsyn yhteydessä.

Miten sellaisen saa?

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Lisätietoa ja lähteet: kanta.fi/koronatodistus , stm.fi/koronapassi sekä avi.fi/lounais-suomi


Jaa tää somessa: